Smrznuta malina: kako čuvati, gde čuvati, koliko dugo? Prvo pravilo je da smrznutu malinu uvek čuvate u zamrzivaču na temperaturi od -18 °C ili hladnije. Držite je u hermetički zatvorenoj posudi, dobro zapakovanoj u plastičnu ili papirnu kesu. Tako će malina ostati sveža i neće upiti neprijatne mirise iz zamrzivača.

smrznuta malina sharr berry štrpce

Kada malinu kupujete smrznutu, proverite da li su plodovi zasebno zamrznuti kako biste se lakše služili količinom koja vam je potrebna. Ako smrznutu malinu koristite u prahu, savetujemo da je sameljete tek pred upotrebu, kako bi zadržala sve svoje hranljive sastojke.

Malina može da stoji u zamrzivaču od šest meseci do godinu dana. Međutim, dužina čuvanja zavisiće od toga kako je pravilno zamrznuta i koji je kvalitet plodova na početku procesa.

Ukoliko odlučite da vam smrznuta malina nije potrebna godinu dana, savetujemo da je potrošite kada prođe polovina tog vremena. Tako ćete biti sigurni da su plodovi bezbedni za upotrebu i da će zadržati svoj ukus i hranljivost.

Smrznutu malinu vrhunskog kvaliteta možete kupiti od Sharr Berry kompanije.

Smrznuta malina: Koliko količinski možemo jesti

Smrznuta malina je ukusan i hranljiv dodatak u smutijima, kolačima ili prelivima za sladoled. Koliko količinski smrznute maline možemo jesti zavisi od različitih faktora, kao što su godišnje doba, aktivnost i opšte zdravlje. U opštem slučaju, preporučena porcija smrznute maline iznosi oko pola šolje, što odgovara oko 70 grama. Međutim, osobe koje imaju alergiju na bobičasto voće ili pate od dijabetesa, trebalo bi da konsultuju svog lekara o prikladnim količinama. Kao i kod bilo kojeg drugog tipa hrane, umerenost je ključna.

Категорије: smrznute maline

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *